De nieuwe Surrealistische wandborden van Redmer Hoekstra

De nieuwe Surrealistische wandborden van Redmer Hoekstra
Wandborden zijn de ideale decoraties voor het aankleden van de muren van je woning. Dé blikvanger voor in je keuken, woonkamer of slaapkamer. Delfts blauwe borden staan namelijk niet alleen maar in oma’s servieskast of boven in een verzameldoos op de zolder.

Heinen Delfts Blauw kennen we natuurlijk allemaal van het Delfts blauwe servies. Dit is tegenwoordig niet meer het enige kenmerk van Heinen. Oma’s servies kan inmiddels worden aangevuld met ontzettend toffe collecties vazen, muurcirkels, wandborden en nog veel meer! Zoals ik in mijn vorige blog al beschreef is Heinen druk bezig hun werk in een supermodern jasje te steken. Zo hebben ze al een tijdje de hardlopende stapelgekte vazen collectie. Mocht je deze blog gemist hebben, lees hem dan vooral nog even hier. In deze blog vertel ik jullie over de nieuwste crème de la crème collectie van Heinen, namelijk een collectie exclusieve wanddecoratie in samenwerking met kunstenaar Redmer Hoekstra

Redmer Hoekstra kopen bij Heinen Delfts Blauw

Wandborden zijn de ideale decoraties voor het aankleden van de muren van je woning. Dé blikvanger voor in je keuken, woonkamer of slaapkamer. Delfts blauwe borden staan namelijk niet alleen maar in oma’s servieskast of boven in een verzameldoos op de zolder. In tegendeel zelfs, het wordt steeds moderner en vaker gezien bij zelfs jonge influencers als Monica Geuze. Het wordt al decennialang gebruikt als wanddecoratie in elk soort woning. Of je nu een nieuwbouwhuis hebt waarbij de wanden net die extra touch zoeken of je nu juist een jaren 30 woning hebt, waarbij je de feeling in de woning wilt houden. Heinen heeft al meerdere collecties van delfts blauwe wandborden. Je kunt hierbij denken aan de collecties Blauw bloed, Mandala, het jungle thema en nog veel meer. Deze speciale collecties hebben ze nu uitgebreid met een zeer exclusieve collectie in samenwerking met kunstenaar Redmer Hoekstra.

Surrealistische kunst van Redmer Hoekstra

Redmer Hoekstra is een beeldend kunstenaar en illustrator, die zich kenmerkt door een vervreemdende wereld met humor. Redmer Hoekstra Art is veelal te herkennen aan dieren en tekeningen die zijn gecombineerd met de mensenwereld waarin hij kleine verhaaltjes verwerkt. Als kind had Redmer al een mening over hoe de wereld werkt en in elkaar zit. Deze kijk vertaalt hij dan ook door naar zijn unieke illustraties. Voor Heinen Delfts blauw ontwierp hij exclusieve wanddecoratie van vijf verschillende borden. De Redmer Hoekstra Art in samenwerking met Heinen Delfts Blauw zijn allemaal verschillende wandborden, maar toch hebben ze een correlatie met elkaar. In alle borden zie je doldwaze dieren terugkomen gecombineerd met de iconische tulpenvaas en delfts blauwe patronen. Een van de borden tekent zich doordat Redmer Hoekstra giraffennekken door de openingen van een tulpenvaasvorm te steken, waar olifanten poten onderstaan. Ik hoor je denken, hoe moet ik dit voor me zien? Check daarom snel de collectie zelf! Wij vinden het een geweldig uniek en iconisch beeld! Doordat alle vijf de borden dieren bevatten in een surrealistische wereld gecombineerd met Delfts blauw, zijn de borden erg leuk met elkaar te combineren.

Redmer Hoekstra wandborden

Wat is surrealisme en hoe herken je het?

De doldwaze dieren van Redmer Hoekstra bevinden zich in een surrealistische wereld. Degenen die vroeger wel goed opgelet hebben bij kunst en beeldende vorming weten wat surrealistische kunst inhoudt, voor de rest hier een kleine opfrissing. Surrealisme is een kunstvorm die dingen uitbeeldt als in een droomwereld, een hyperrealistische stijl. Dit kunnen mensen, dieren, voorwerpen etc. zijn. Fantasie en verbeelding spelen bij surrealisme een grote rol. Vaak worden beelden samengebracht in een onverwachte of soms schokkende combinatie. Surrealistische kunst stimuleert hierdoor de fantasie en het onderbewuste brein, zodat de kijker een geheel eigen opvatting en betekenis van het kunstwerk opbouwt. Surrealisme zelf betekent letterlijk bovennatuurlijk. Hetgeen boven de werkelijkheid uitstijgt. Je herkent surrealisme dus voornamelijk aan het gebruik van abstracte beelden of niet realistische beelden. Voorwerpen die met elkaar worden samengevoegd waarbij veel gebruik is gemaakt van fantasie, een droomwereld.

Exclusieve wanddecoratie kopen bij Heinen Delfts Blauw

De wandborden in samenwerking met Redmer Hoekstra zijn exclusief te koop bij Heinen Delfts Blauw. Dus ben jij op zoek naar iets speciaals om je wanden mee aan te kleden of om je oma een nieuw en modern product van delfts blauw cadeau te doen? Kijk dan zeker even op de webshop van Heinen Delfts Blauw. Je kunt bij deze collectie kiezen uit 5 unieke wandborden, welke individueel erg mooi te gebruiken zijn of juist gecombineerd met elkaar. Daarnaast zijn de Redmer Hoekstra wandborden ook erg leuk te combineren met eerdere uitgebrachte collecties wandborden. Zelf vinden wij de Redmer Hoekstra collectie mooi te combineren met de mandela collectie om wat meer kleur door te brengen of juist gecombineerd met iconische ‘’oude’’ beelden van het meisje met de parel of het melkmeisje. Zo worden oud en nieuw samen op een speelse manier in een modern jasje gestoken. Bekijk de nieuwste collectie op de webshop van Heinen Delfts Blauw en kies jouw favoriet(en)!

Meer inspiratie

Hou je van onze inspiratie? Dan hebben we nog veel meer verhalen voor je!