5 Tips voor het ophangen van wandborden zonder boren

5 Tips voor het ophangen van wandborden zonder boren
Wandborden zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieuren en geven een nieuwe stijl aan de wanddecoratie zoals we het kennen. Hoe je ze gemakkelijk ophangt zonder te boren? Wij laten je de mogelijkheden zien.

Een wandbord is een fantastische toevoeging aan elk interieur, maar het idee van boren kan ontmoedigend zijn. Gelukkig zijn er verschillende creatieve en eenvoudige manieren om je wandborden op te hangen zonder de noodzaak van boren. In dit artikel delen we handige tips en ideeën voor het ophangen van wandborden met behulp van praktische ophangsystemen en slimme trucjes.

1. Wandborden ophangen zonder boren: maak gebruik van ophangstrips

Ophangstrips zijn een geweldige uitvinding voor iedereen die geen gaten in de muur wil maken. Deze zelfklevende strips zijn sterk genoeg om diverse wandborden te dragen en laten geen sporen achter. Zorg ervoor dat je de juiste maat en het juiste gewichtscapaciteit kiest voor een stevige bevestiging.

2. Wandborden ophangen aan muurhaken

Muurhaken bieden een eenvoudige en elegante oplossing voor het ophangen van wandborden. Kies haken die bij de stijl van je interieur passen en bevestig ze op ooghoogte voor een gebalanceerde uitstraling. Zorg ervoor dat de haken stevig aan de muur zijn bevestigd voor een veilige presentatie van je wanddecoratie.

Populaire wanborden

3. Gebruik een wandborden ophangsysteem

Wandborden ophangsysteem is een speciaal ontworpen montageoplossing waarmee je wandborden eenvoudig en veilig kunt bevestigen. Volg de bijgeleverde instructies voor een probleemloze installatie. Deze systemen zijn niet alleen functioneel maar kunnen ook dienen als decoratief element op zich.

4. Creatieve oplossingen: Wandbord op een plank

Een alternatieve benadering is om je wandbord op een plank te plaatsen. Kies een stevige plank en zet je wanddecoratie erop voor een casual en speelse uitstraling. Deze methode is vooral geschikt voor lichte wandborden en voegt een interessante dimensie toe aan je interieur.

5. Hoe wandbord ophangen zonder boren: Dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape is een veelzijdige en gemakkelijke manier om lichte wandborden op te hangen. Zorg ervoor dat de tape geschikt is voor gebruik op muren en let op het gewicht dat het kan dragen. Een strategische plaatsing van de tape zorgt voor een stevige bevestiging.

Mandala wandborden

Bestel de leukste bordjes aan de muur

Tijd om je eigen wandborden uit te zoeken en samen te stellen. Want geloof ons, zodra je deze in je woonkamer hebt hangen, wil je nooit meer anders. Het leuke is namelijk dat je ze heel makkelijk kunt vervangen voor een nieuwe of verschillende samenstellingen kunt maken. Zo heb je het hele jaar door de leukste wandborden aan de muur hangen. Shop ze bij Heinen Delfts Blauw.

Met deze handige tips kun je eenvoudig en zonder boren prachtige wandborden ophangen in je interieur. Of je nu kiest voor ophangstrips, muurhaken, een ophangsysteem of een creatieve oplossing met een plank, er zijn talloze manieren om je wanddecoratie te presenteren. Experimenteer met verschillende methoden en ontdek welke het beste bij jouw stijl past. Laat je creativiteit de vrije loop en transformeer je ruimte in een inspirerend en sfeervol thuis.

Meer inspiratie

Hou je van onze inspiratie? Dan hebben we nog veel meer verhalen voor je!