Borden aan de muur? In plaats van een schilderij? Ohjazeker! Muurdecoratie is de kers op de taart als het aankomt op het creëren van een gezellige en persoonlijke sfeer in huis. Een bijzonder populaire trend die momenteel de interieurwereld verovert, is het ophangen van borden aan de muur. Vooral blauwe bordjes brengen een vleugje klassieke charme en tijdloze elegantie in je interieur. In dit artikel ontdek je creatieve ideeën en tips om op een stijlvolle manier borden aan de muur te hangen, zodat jouw ruimte een unieke uitstraling krijgt.

Blauwe bordjes aan de muur als eyecatchers

 1. Diversiteit in design:
  Blauwe bordjes zijn er in allerlei designs, van traditionele Delfts blauwe motieven tot eigentijdse abstracte prints. Combineer verschillende ontwerpen voor een speels effect, maar zorg ervoor dat er een visuele samenhang is om een harmonieuze uitstraling te behouden.
 2. Bordjes als verhalenvertellers:
  Laat de borden aan je muur een verhaal vertellen. Verzamel bordjes met afbeeldingen die voor jou een speciale betekenis hebben, zoals souvenirbordjes van reizen of erfstukken met emotionele waarde. Op deze manier wordt je muur niet alleen een decoratief element, maar ook een persoonlijke vertelling.

Creatief ophangen van borden aan de muur

 1. Eclectische gallery wall:
  Creëer een eclectische sfeer door een diverse verzameling blauwe bordjes te combineren in een gallery wall. Varieer in grootte en vorm voor een dynamisch effect. Leg de borden eerst op de grond neer om de ideale compositie te vinden voordat je ze aan de muur bevestigt.
 2. Strakke symmetrie:
  Voor een meer gestileerde look kun je ervoor kiezen om de borden strak symmetrisch op te hangen. Plaats bijvoorbeeld een reeks blauwe bordjes in een rechthoekig patroon boven een dressoir of boven het bed. Dit geeft een gevoel van orde en rust in de ruimte.

Borden aan de muur ophangen

 1. Onzichtbare ophangsystemen:
  Maak gebruik van onzichtbare ophangsystemen om de borden strak tegen de muur te bevestigen. Dit zorgt voor een zwevend effect en geeft de illusie dat de borden als kunstwerken aan de muur hangen.
 2. Creatieve combinaties:
  Experimenteer met verschillende manieren van ophangen. Gebruik bijvoorbeeld bordhangers, plate racks of zelfs vintage serviesrekken om je blauwe bordjes op een creatieve en unieke manier aan de muur te presenteren.

Bordjes als muurdecoratie

 1. Accent op blauw:
  Laat het blauw van de bordjes terugkomen in andere elementen van je interieur. Kies bijpassende kussens, vazen of andere accessoires om een samenhangend kleurenpalet te creëren.
 2. Mix en match met materialen:
  Combineer de blauwe bordjes met verschillende materialen zoals houten lijsten, metalen accenten of glazen stolpen. Dit voegt textuur en diepte toe aan je muurdecoratie.

Wandborden de nieuwe trend na schilderijen

Als je iets nieuws aan de muur wil hangen, dan komen mensen eigenlijk toch altijd op hetzelfde neer. Je gaat op zoek naar schilderijen of fotolijsten. Maar wandborden zijn echt zoveel leuker dan je denkt.

Wij zijn er zelf fan van om bordjes aan de muur te hangen omdat het veel speelser is. En mooi makkelijk trouwens, want je kunt het dus ook snel wisselen of uitbreiden. En geloof me, als je maar één bordje wisselt, dan heb je meteen een heel ander beeld van je interieur!

Onlangs hebben ze nog weer nieuwe wandborden toegevoegd en daar zijn we helemaal verliefd op. Deze horen bij de voorjaarscollectie en bestaat uit een serie wandborden met dieren. De dieren zijn handgeschilderd en daardoor mega realistisch. We hebben zelf dus een aantal boerderijdieren, dus we hebben de wandborden opgehangen op de boerderij. En kijk even hoe leuk dat allemaal uitkomt!

Bestel je bordjes aan de muur

Blauwe bordjes aan de muur hangen is een uitstekende manier om een vleugje traditie en persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. Of je nu kiest voor een eclectische mix van designs of een strakke symmetrie, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe blauwe bordjes jouw muur omtoveren tot een kunstzinnige en persoonlijke galerij.