Sluiten

Categorieën

Filters
  Danique - Woensdag 6 Januari 2021

  3 tips voor de ultieme interieur fotografie

  Interieur fotografie voor social media

  We zien steeds vaker dat grote accounts op Instagram professionele fotografie inzetten. En terecht, want het kanaal wordt met name ingezet voor het genereren van verkeer en om klanten. Beeld is onwijs belangrijk voor een webshop en daarom besteden ook wij veel aandacht aan onze sfeerbeelden. Vandaag nemen we je mee in de mogelijkheden van interieur fotografie en geven we een aantal tips! 

  Sfeerbeelden zijn bepalend bij interieur fotografie

  Stel, je verkoopt een grote eettafel. Het product zelf kan al heel mooi zijn, maar als je die kaal op een foto zet komt het niet zo sterk tot zijn recht. Daarvoor heb je echt meer nodig. Bij interieur fotografie in 2021 draait het er echt om dat je iemand het gevoel kan geven thuis te zijn in jouw foto. Zorg dat alle afleiding in de afbeelding weg is en maak er echt een gezellig hoek van.

  Bekleed de tafel met mooie accessoires, maak het gezellig aan de muur met plankjes en planten, of een mooi schilderij. Alles om het gevoel beter over te brengen. 

  Dat geldt voor alle producten. Dus ook een stoel zet je bijvoorbeeld op de foto met een mooie sfeerlamp, een gezellig kleedje en meer. 

  Het juiste licht bij interieur fotografie

  Wanneer je een fotoshoot houdt voor je interieur; zorg dan voor het juiste licht. Wij werken graag met daglicht, want daardoor komt de kleur van het product het best naar voren. Hoe meer kunstlicht je gebruikt, hoe moeilijker het voor een bezoeker te zien is hoe het er precies uitziet. 

  Je kunt dit ook veranderen door zelf met lampen aan de gang te gaan. Let er dan wel op dat je op de foto's goed bekijkt dat de kleur wel tot zijn recht komt. 

  Pas op met te veel bewerkingen op interieur fotografie

  We zien het vaak voorbij komen dat product- of sfeerfoto's veel te veel bewerkt zijn. Daardoor zie je de kleur niet meer goed en aan het eind levert dat vooral veel retouren op omdat het tegenvalt. 

  Let dus echt op met het nabewerken dat je het zoveel mogelijk bij de realiteit houdt. 

  Hopelijk hebben jullie iets aan onze tips gehad en kunnen jullie de interieur fotografie nog verder verbeteren! Heel veel succes en vooral plezier met de fotoshoot! 

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »